Hieronder vindt u veel gestelde vragen die wij via de klantenservice ontvingen. Wij verzoeken u vriendelijk eerst deze vragen door te lezen alvorens contact met ons op te nemen. Als uw vraag niet beantwoord wordt met behulp van deze pagina, dan nodigen wij u alsnog uit om contact met ons op te nemen.

Waar wordt geleverd?
Wij leveren in heel Nederland, voor de Waddeneilanden is extra fee verschuldigd, onze goederen worden wereldwijd geleverd en verkocht, (kijk voor verzendtarieven en toeslagen op de Verzendtarieven pagina)

Hoe ontvang ik mijn factuur?
Om uw administratie volledig te krijgen, kunt u altijd inloggen in uw account, daar staat uw gehele historie en kunt u zelf uw facturen beheren.
 
Wat moet ik doen als mijn bestelling te laat is?
Als u de bestelling niet binnen de indicatieve levertijd ontvangen heeft, kunt u het beste nog één werkdag wachten. Heeft u uw bestelling daarna nog steeds niet ontvangen, neemt u dan contact op met het team vanPraags het op het volgende telefoon nummer 020-2619663 Vergeet niet uw ordernummer te vermelden. Wij kunnen u dan sneller van dienst zijn.
 
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
U kunt uw bestelling gedurende het hele bestelproces annuleren. Als u de bestelling ondanks uw annulering toch heeft ontvangen, kunt u het na ontvangst eventueel retour sturen binnen de daarvoor gestelde voorwaarden.
 
Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Wij leveren binnen 24 uur. De door u bestelde artikelen worden verstuurd volgens de door ons vigerende afspraken, 24 uurs levering geldt alleen op werkdagen.
 
Heb ik garantie op mijn artikel?
Voor alle producten in ons assortiment gelden fabrieksgaranties. Dat betekent dat u recht heeft op de reguliere garantiebepalingen zoals de fabrikant van het artikel heeft bepaald. Mocht u vragen hebben of wilt u aanspraak maken op de garantie, dan kunt u contact opnemen met ons team.
 
Krijg ik na mijn retourzending automatisch een nieuw artikel?
Wanneer u een artikel heeft geretourneerd omdat de maat bijvoorbeeld niet klopt of dat er schade is geconstateerd aan het artikel, ontvangt u automatisch een creditnota of desgewenst een nieuw artikel. Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen en verwerkt, vervalt de betalingsverplichting voor het artikel.

Hoe kan ik een artikel retour zenden?
Wanneer een artikel niet naar wens is dan kunt u het artikel retour zenden door contact met ons op te nemen via het contact formulier o.v.v. uw ordernummer. Vervolgens mailen wij u het adres waar de retourzending heen kan. Nadat wij uw artikel of uw complete bestelling retour ontvangen hebben, zullen wij U crediteren.
 
Hoe kan Vanpraags mijn privacy garanderen?
Het team Vanpraags respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. We willen het winkelen bij het Vanpraags zo persoonlijk mogelijk maken, waarbij we gebruik maken van uw persoonlijke gegevens. Uw persoonlijke gegevens zijn te bekijken en staan geregistreerd in uw account. We stellen uw persoonlijke gegevens zonder uw toestemming niet ter beschikking aan derden, met uitzondering van derden die worden ingeschakeld bij de uitvoering van uw bestelling. We waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en zullen alles in het werk stellen om uw persoonlijke informatie te beschermen. In het overzicht hieronder kunt u zien waar we uw gegevens voor nodig hebben. Als u een bestelling plaatst, hebben we uw naam, e-mail adres en betaalgegevens nodig om uw bestelling uit te voeren. Informatie over uw aankopen stelt ons in staat om de site te personaliseren en om aanbevelingen te doen. Uw feedback helpt ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren. We zullen uw gegevens gebruiken om u op de hoogte te stellen van site verbeteringen, speciale aanbiedingen en acties.